SoliumDesign

uj_logo

+36 20 464 3474

info@soliumdesign.com

Ügyfeleinknek

Lakások és házak, kivételes kivitelezését vállaljuk Budapesten. Pár hasznos tippért görgess lejjebb.

Mit érdemes tudni a különböző lakás típusokról mielőtt felújítanál?

Panellakás

Leggyakoribb hiba a panelek esetében, amit a felújításnál figyelembe kell venni:
A panellakásokon belüli szintkülönbség, aminek megoldása a lakás teljes aljzat kiegyenlítése.
Az ablakmélyedés falazása (spaletta) nincs derékszögben. Ez a tervezett új ablakok beépítése után is javítható, de teljesen nem megoldható. Ez csupán esztétikai hátrány, nem statikai.
Hidegburkolattal ellátott helyiségek (fürdő wc, konyha) falaik nem derékszögben találkoznak. A probléma úgy oldható meg, hogy burkolás előtt a falak előkészítést igénylenek.
Ezeknek a tipikus problémáknak az orvoslása szakértelmet és pénzt igényel. Panelből lehet szépet alkotni, de nem luxust, ahogy egy megbízható Opelből sem lesz Mazeratti, legalábbis ebben az esetben. Mi megteszünk mindent, hogy ezekből az adottságokból a legtöbbet és a legjobbat kihozzuk.

Lépj velünk kapcsolatba

Új építésű családi és társasházi lakások.

A legtöbbet akkor tudunk neked kihozni az új építésű lakásodból, ha szerkezetkész állapotban (csak a lakást határoló falak állnak) vásárlod meg. Emiatt a belső tér megformálására nagyobb lehetőség nyílik. Jó építőipari kapcsolatokkal teljeskörű dizájnt érhetsz el. Az eredmény egyedi, nem olyan, mintha ezt is a házat építő vállalkozásra bíznád, akitől csak egy csupasz, sablon lakást kapsz. Bízd ránk a dizájnt is és egy megismételhetetlen remekművet kapsz. Hiszen minden felújítás csak akkor éri meg, ha olyan meggyőző erővel bír, hogy még a szomszéd is cserélne veled.
Lépj velünk kapcsolatba

A II. világháború előtt és után épült tégla építésű társasházi lakások.

Ezeknél a lakásoknál nagyobb tered van egy korszerű alaprajz kialakítására. Viszont jó tudnod, hogy a háború előtt épült lakásokban, a nagy belmagasság miatt ez rengeteg munkával, törmelékkel jár. Pl. egy 5 m hosszú és 3,7 m magas válaszfal bontása téglával, vakolattal kb. 3 tonna törmeléket tesz ki, ami mintegy 130 - 150 zsák és ez csak egy fal. Képzeld el, ha egy 120 éves patinás polgárházban szeretnél felújítani A-Z-ig egy lakást, amelyhez évtizedek óta nem nyúltak hozzá, akkor a felújítás további szakaszainál is ilyen nagyságrendekkel célszerű kalkulálni időben, energiában és pénzben. Ezért van szükség egy teljes profilú felújító csapatra, akik végig vezetnek téged ezen a folyamaton és ezek mi vagyunk.

Ennél a kategóriánál azonban már megvalósítható a „Mazeratti”, és ez a kihívás a mi szenvedélyünk.

Lépj velünk kapcsolatba